Werkwijze

Werkwijze

Mocht deze site of een eerdere ontmoeting, je interesse hebben gewekt, dan nodig ik je uit contact met me op te nemen.

Dit eerste contact (kosteloos en vrijblijvend) kun je gebruiken om te vertellen waarom je voor jezelf of een ander graag een werk wilt bestellen. Het verdere verloop varieert van enkel appcontact tot uitgebreid face-to-face.

 

Voorbeelden van werkwijzen

Een echtpaar wil graag een schilderij. Ze hebben tot op heden geen schilderij gevonden wat ze allebei aanspreekt. 
Ze hebben mijn werk gezien en willen graag dat ik een persoonlijk schilderij voor hen maak met hun gezin als onderwerp. In een uitgebreid persoonlijk gesprek stel ik vragen over de gezinsleden, hun persoonlijkheden en hun onderlinge band.

Ik maak foto's van de muur en kamer, zodat ik later in photoshop kan experimenteren met de afmetingen van het schilderij. We praten over het kleurgebruik en stijlen die hen aanspreken.

Onderweg naar huis krijg ik het idee hoe ik het gezin wil verbeelden. Wanneer ik later akkoord krijg op mijn prijsvoorstel ga ik vol enthousiasme aan de slag.
 

Een opdrachtgeefster wil graag een beeld voor haar broer en zijn aanstaande echtgenote en deelt waarom ze hen wil verrassen. Ze vertelt hoe de bruid en bruidegom gekleed zullen gaan. We spreken af dat ik een keramiek beeld maak in aardtinten, waarin ik kleding en haardracht verwerk. Ook zal ik in het beeld de geversnaam verwerken. Na akkoord op de offerte ga ik aan de slag.

Een opdrachtgeefster wil haar vriendinnen bedanken op het einde van het jaar. Het is een moeilijk jaar geweest.

Ze heeft nog geen idee van de vorm van het bedankje. Wel een een richtprijs. Ik informeer en laat daarna mijn gedachten erover gaan. In het volgende contact brainstormen we samen. Ik kan een kerstkaart maken met een persoonlijke warme wens. Ik opper spreuken die ik bedacht heb. Of ik kan, wat ik het leukste idee vond,  gezien de humor die ze met de meiden deelt, een ludieke verrassing maken met een serieuze boodschap. Dat laatste werd hem.